День Подяки 2019

Вдячність - риса характеру, яка повинна як найяскравіше відображатися в житті кожного християнина. Богу приємно, коли ми, Його діти, дякуємо за Його подарунки для нас. Свято подяки бере свій початок ще понад 3500 років тому. Саме тоді, після визволення з єгипетського рабства, Бог заповідав ніколи не забувати про вдячність: «Стережися, щоб, коли ти будеш їсти й наситишся, і добрі доми будуватимеш, а худоба твоя велика та худоба твоя мала розмножиться, і срібло та золото розмножаться тобі, …щоб не забув ти Господа, Бога свого, …щоб ти не сказав у серці своїм: Сила моя та міць моєї руки здобули мені цей добробут» (Повторення Закону 8:11-14, 17).

Вдячність – це запорука благословення та довголіття народу, це дух перемоги. Тож юдеї трималися заповіді Господньої, відзначаючи Свято жнив: «Будеш дотримувати свята жнив першоплоду праці твоєї, що сієш на полі. І свято збирання при закінченні року, коли ти збираєш з поля працю свою. …Початки першоплоду твоєї землі принесеш до дому Господа, Бога твого» (Книга Вихід 23:16-19).

6 жовтня в церкві «Благодать» відбулося святкове служіння до Дня Подяки. Разом ми славили Бога та дякували Йому за ще один благословенний рік. Кожне зі служінь, представлених у церкві, ділились своїм ростом та тим, якими благословіннями Бог обдаровував протягом року. Із повчальним Словом звернувся пастор В’ячеслав, розповідаючи про те, як виховати в собі вдячне серце. Після богослужіння ми мали змогу пригоститися смаколиками, які приготували члени церкви тим самим проявивши вдячність до кожного з присутніх.

Таким чином ми бачимо, що дякувати потрібно і Богу приємно, коли ми проявляємо подяку до Нього і до кожної людини, адже цим ми являємо Його Славу. Проявляймо вдячність один до одного, адже таким чином ми вчимося більше цінувати благословіння та являємо любов і єдність один до одного як єдине ціле.

«Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі» (1 до Солунян 5:18)